Ram Bellek Özellikleri – Ram Çeşitleri Nelerdir?

Ram Bellek Özellikleri – Ram Çeşitleri Nelerdir? - Gnet

Ram bellek özellikleri konusuna bakacak olursak, ramler bilgisayarların olmazsa olmazı parçalarından biridir. Ramler, bilgisayarların işlem yapmasını ve bu işlemlerin kendi devreleri üzerinden çalışmasını sağlamaktadır. Bu nedenle ram olmadan bir bilgisayarın çalışması mümkün değildir. Mümkün olmadığı gibi, ram bellek özellikleri ve hızları da çok önemlidir. Kullandığınız anakarta göre hızlı bir ram seçebilirsiniz. Bu ram, çalıştırdığınız görsel ve işlemsel uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Ram bellek özellikleri yükseldikçe, fiyatları da haliyle artıyor. Yeni nesil teknolojiler ile birlikte ‘RGB‘ ve ‘Sıvı Soğutma‘ teknolojilerini kullanan yüksek güçlü ve performanslı ramler üretiliyor. Bu ramlerin fiyatı, sıradan ramlere göre çok daha pahalı olmasına karşın, performansları oldukça yüksektir.

Ram Bellek Özellikleri

Ram bellek özellikleri hakkında bilgi vermemiz gerekirse; MHZ hızları da ramler için çok önemlidir. Özellikle oyunlarda test edilen MHZ hızlarını ve testlerini ,YouTube üzerinden izleyebilirsiniz. Hız ve performans farkları gözle görülür bir şekilde belirtiliyor. Aynı zamanda sıvı soğutmalı ramler de çok yüksek performans vermektedir. MHZ dışında CL değerleri de bulunan ramler, gecikme hızlarına göre de performans farklılığı gösterebilmekte. CL değeri ne kadar küçük olursa, performans da o kadar artıyor.

Ram Çeşitleri

Ram çeşitleri kategorisinde çok fazla tercih bulunmaktadır. Bu tercihleri sıralamaya koyarsak çok uzun olacağı için, bilinen ram çeşitlerini listelemeyi tercih ettik;

  • RGB Aydınlatmalı Ramler:

Günümüzde oyunseverlerin sıkça tercih ettiği RGB aydınlatma teknolojisi, artık ramlerde de tercih ediliyor. Anakartınız için harika görünüm oluşturan bu ramlerin fiyatı, günümüzde biraz uçuk.

  • Sıvı Soğutma Teknolojisine Sahip Ramler:

Sıvı soğutma teknolojisi kullanan ramler ise tamamen görünüm amaçlı yapılmasa da RGB destekli sıvı soğutma teknolojisine sahip ramler de mevcut. Bu ramler, ısı konusunda sizlere çok yüksek destek sunmaktadır.

  • Dahili Ramler:

Bu ramler ise anakartın kendine bağlı olan ramlerdir. Performans açısından çok düşük olsalar da görünüm açısından hiç de fena durmuyorlar.

  • Sunucu Ramleri:

Bu ramler ise ‘Dedicated’ sunucular için kullanılan ramlerdir. Maliyetleri oldukça düşüktür.

You May Also Like
seo-ile-para-kazanma
Devamını Oku

SEO İle Para Kazanmak

İçindekiler Hide SEO Kavramını Daha İyi KavramakArama Motorlarının Çalışma MantığıSEO İçin Anahtar Kelimelerin Önemiİnternet Sitesi İç Optimizasyonuİnternet Sitenizle…
internetten para kazanma
Devamını Oku

İnternetten Para Kazanmanın Yolları

İçindekiler Hide İnternetten Para KazanmaOnline Eğitim Vererek Para KazanmaNeden Online Eğitim Vererek Para Kazanmalısınız?Online Eğitim Vererek Nasıl Para…
dijital-icerik-pazarlamasi-nedir
Devamını Oku

İçerik Pazarlama Araçları Nelerdir?

İçindekiler Hide Metin İçerik Pazarlama AraçlarıGörsel İçerik Pazarlama AraçlarıVideo İçerik Pazarlama AraçlarıStok Görsel / Video İçerik Pazarlama Araçları…