Shopify SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

Shopify-SEO-Ayarları-Nasıl-Yapılır
Shopify-SEO-Ayarları-Nasıl-Yapılır

Shopify SEO ayarları nasıl yapılır konusu özellikle Shopify mağazasını arama motorlarında üst sıralara çıkarmak isteyen kullanıcıları yakından ilgilendiren bir konudur. Bilindiği üzere SEO çalışmaları yalnızca web siteleri için değil aynı zamanda e-ticaret siteleri için de çok önemlidir. Özellikle shopify gibi e-ticaret platformlarında mağaza açmak ve satış yapmak isteyenlerin, SEO ayarları hakkında bilgi sahibi olması gerekir.

Shopify Nedir?

Shopify, bir milyondan fazla aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler e-ticaret çözümlerinden biridir. Platform zengin özelliklere sahiptir, çekici şablonlarla birlikte gelir ve kullanıcılarının ister fiziksel ister dijital olsun, ürünlerini kolayca çevrimiçi olarak satmasına olanak tanır.

Bununla birlikte, Shopify kullanarak güzel görünümlü, iyi belirlenmiş bir web sitesi oluşturmak bir şeydir ve SEO aracılığıyla organik trafik sağlamak tamamen başka bir şeydir.

Bu nedenle, bu yazıda, platformun SEO özelliklerini inceleyeceğiz ve arama sonuçlarında bir Shopify mağazasının nasıl sıralanacağına dair bazı temel ipuçlarından bahsedeceğiz.

Shopify

Adım Adım Shopify SEO Ayarları

Shopify SEO ayarları mutlaka adım adım takip edilmeli ve eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. SEO ayarları yapılırken sırasıyla yapılması gereken işlemler:

Shopify mağazanızı Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçlarına kaydedin

Bir siteyi Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçları ile kaydettirmek, SEO konusunda ciddi olan tüm web sitesi sahiplerinin, siteyi oluşturmak için kullandıkları platform ne olursa olsun yapması gereken bir şeydir.

Sitenizi bu çok önemli iki hizmetle kaydettirerek, iki büyük arama motoruna web sitenizin var olduğunu bildiriyor ve taranmasını sağlıyorsunuz.

Etki alanınızın HEM www ve www olmayan sürümünü (yani, www.alaniniz.com ve alanadiniz.com) ve web sitenizin güvenli ve güvenli olmayan bir sürümüne sahipseniz, http’yi kaydetmeniz gerektiğini unutmayın.: // ve https: // her birinin sürümleri.

Shopify mağazanızın site haritasını Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçlarına gönderin

Shopify sitenizi Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçlarına kaydettikten sonra, her iki hizmete de bir XML site haritası göndermeniz gerekir – bu, her iki hizmetin de sitenizi doğru ve hızlı bir şekilde dizine eklemesine yardımcı olur.

Shopify yararlı bir şekilde sizin için otomatik olarak bir site haritası oluşturur – bunun mağazanızdaki URL’si sadece www.alaniniz.com/sitemap.xml’dir – ve bu bağlantıyı Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçlarına girmeniz yeterlidir.

Hem Search Console’da hem de Bing Web Yöneticisi Araçlarında bunu sitenizin kontrol paneline gidip “site haritaları” nı tıklayarak yaparsınız.

SSL kullanın

Arama motorları, arama sonuçlarında güvenli olmayan “http: //” yerine “https: //” web sitelerine (yani SSL, “güvenli yuva katmanı” kullananlar) tercih verir. Ek olarak, internet tarayıcıları güvenli olmayan web sitelerinden hoşlanmama ve onları ziyaret eden kişilere uyarı mesajları gösterme eğiliminde olup, ziyaretçilerin etkilenen sitelere olan güvenini zedeler.

Bu nedenle, Shopify sitenizin güvenli olduğundan emin olmak mümkünse mantıklıdır ve bunun için bir SSL sertifikasına ihtiyacınız olacaktır.

Shopify, yararlı bir şekilde bunları çevrimiçi mağaza sahiplerine aboneliklerinin bir parçası olarak sağlar – bunları Shopify kontrol panelinize ve ardından Satış Kanalları> Çevrimiçi Mağaza> Alan Adları’na giderek etkinleştirebilirsiniz.

Tamamen yeni bir alanda yepyeni bir Shopify mağazası oluşturuyorsanız (yani, mevcut bir siteyi Shopify’a taşımıyorsanız), SSL’yi etkinleştirmek tamamen kolaydır.

Bununla birlikte, Shopify’a farklı bir platformdan taşınıyorsanız ve sitenizi bu süreçte ilk kez güvenli hale getiriyorsanız, konumunuza zarar vermemek için üstlenmeniz gereken arama sonuçları ile alakalı bazı ek teknik işler vardır.

Shopify mağazanızın olabildiğince hızlı yüklendiğinden emin olun

Sayfa hızı, arama motorları tarafından web sitelerini arama sonuçlarında sıralamak için kullanılan ve hızlı yüklenen sitelerin yavaş olanlara tercih edildiği bir sinyaldir.

Sayfa hızını düşürme ile ilgili seçenekleriniz Shopify ile biraz sınırlıdır – çünkü kendi barındırmanızı satın almak ve kendi şablonunuzu kodlamak yerine Shopify’ın sunucularını ve şablonlarını kullanmanız gerekir (ki bu çok iyi olsa da sitenizin yüklendiği hız üzerinde size hassas kontrol sağlar).

Bununla birlikte, bir Shopify sitesinin olabildiğince hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlamak için yapabileceğiniz bazı şeyler var:

  • Shopify’a yüklediğiniz herhangi bir görselin boyutunu küçültmek için görüntü sıkıştırma araçlarını kullanın.
  • Sitenizde herhangi bir harici komut dosyası veya özel kod kullanımını mutlak minimumda tutun.
  • Kullanmadığınız tüm Shopify uygulamalarını kaldırın.

Görüntü kaydırıcıları kullanmaktan kaçının

Sitenizde çok sayıda web yazı tipi kullanmaktan kaçının veya hatta bunları tamamen web uyumlu yazı tiplerinin lehine kullanmayı düşünün (bunlar daha hızlı yüklenir).

Shopify sayfalarınız ve yayınlarınız için Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) biçimini kullanmayı düşünün – bu, içeriğinizin son derece hızlı yüklenen sürümlerini mobil arama sonucunda görüntüler. AMP içeriğine bazen sonuçlarda Google tarafından öncelik verilir (“En Çok Okunan Haberler” atlı karıncalarında görünme olasılığı daha yüksektir) ve AMP biçimindeki sayfalar mobil cihazlarda çok hızlı yüklendiğinden, okunma olasılıkları daha yüksektir (böylece bekleme süresi artar içeriğinizde, birçok SEO uzmanının olumlu bir sıralama sinyali olduğuna inandığı). Shopify ile AMP’yi kullanmak için RocketAmp gibi üçüncü taraf bir uygulamayı yüklemeniz ve ücretini ödemeniz gerekir.

Shopify İçin SEO Ayarlarının Önemi

Shopify için SEO ayarları son derece önemlidir. Web siteleri için yapılan SEO çalışmalarının temel amacı arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlamak ve daha fazla kullanıcıya ulaşmaktır. Aynı şekilde e-ticaret siteleri ve mağazaları içinde de aynı amaç söz konusudur. Shopify için yapılan SEO çalışmaları ile mağazanın Google’da üst sıralara yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Shopify için SEO nasıl yapılmalı konusunda gerekli detayların bilinmesi ve gereken durumlarda da profesyonel destek alınması gerekir.

You May Also Like
Dijital Reklam Modelleri Nelerdir? - Gnet
Devamını Oku

Dijital Reklam Modelleri Nelerdir?

İçindekiler Hide Insterstitial Reklam ModeliPageskin Reklam ModeliPop-up Reklam ModeliNative Advertising (En Popüler Reklam Modeli)E-Posta Reklam ModeliRollover Reklam ModeliExpandable…
popüler Linux komutları
Devamını Oku

En Popüler 20 Linux Komutu

İçindekiler Hide Linux Komutları Hakkında Genel BilgiNeden Linux Komutları Kullanmalısınız?Linux Kullanımının AvantajlarıLinux Öğrenmenin ÖnemiEn Popüler 20 Linux Komutu…
SEO Nedir?
Devamını Oku

SEO Nedir?

İçindekiler Hide SEO Nedir?SEO’nun Temelleri: Arama Motoru Optimizasyonunun Temel Prensip ve StratejileriSEO TeknikleriAnahtar Kelime Araştırması: Etkin SEO için…
sosyal-medya-yonetimi
Devamını Oku

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

İçindekiler Hide Sosyal Medya Yönetimi Nedir?Sosyal Medya Hesapları Yönetimi SüreciSosyal Medya Stratejisinin Oluşturulmasıİçerik Üretim Planının HazırlanmasıSloganların Belirlenmesiİçeriklerin OluşturulmasıDüzenli…