Marka Tescil

Marka Tescil Başvurusu

Marka tescil başvurunuzu hemen yapın, profesyonel uzman desteği ile markanızı 10 yıl boyunca yasal koruma altına alın.

Ön Araştırma Desteği
Online Evrak Takibi
Profesyonel Danışmanlık
Logo ve Marka Tescili

Marka Tescil

Şirket veya ürün kimliğinizi yasal güvencelerle koruyun.

Marka Tescil Sınıfları

Marka Tescil Sınıflarını Göster

Marka Tescil Hesaplama

  • Harç Bedeli: $0.00 0.00₺
  • Hizmet Bedeli: $0.00 0.00₺
  • Toplam Tutar: $0.00 0.00₺

Marka Tescili Nedir?

Marka tescili, işletmelerin ürün ve hizmetleri ile kişilerin kimliklerini yasal olarak koruma altına alan bir sistemdir. İlgili marka veya kimliğin tescil edilmesi, onların yasal koruma kapsamında olduğunu gösterir. Bu sayede, tescilli bir markanın hak sahibi olmayan bir kurum veya kişi tarafından kullanılması durumunda, gerçek marka hakkı sahibi itiraz edebilir veya dava açarak izinsiz kullanımın ve haksız kazancın önüne geçebilir.

Markanız İçin Ek Hizmetler Satın Alın

Markanıza Ait Ek İşlemleri Tek Adımda ve Online Olarak Gerçekleştirin!
Yardımcı olmamızı ister misiniz? Marka Tescil hizmeti ile ilgili öğrenmek istedikleriniz ve aklınıza takılan sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Marka Tescil Avantajları

Marka Tescil Başvurusu'nu Gnet Üzerinden Yapmanın Avantajları!

Marka Koruması

Marka tescil işlemi ile markanız, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında her türlü taklit, izinsiz kullanım ve iltibas tehlikesine karşı yasal koruma altına alınır.

Marka Tescil Belgesi

Tescil süreci tamamlandığında, markanıza özel bir Marka Tescil Belgesi düzenlenir. Bu belge, markanızın ismi ve logosunu içerir ve size 10 yıl boyunca yasal koruma sağlar.

Yasal Hak Sahipliği

Tescilli markanızın izinsiz kullanımı durumunda, gerçek hak sahibi olarak itiraz etme veya dava açma hakkına sahipsiniz. Böylece, markanızın haklarını koruyabilir ve haksız kullanımı engelleyebilirsiniz.

Marka Tescil Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Marka sorgulaması yaparken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için yazdık

Marka Tescili Nedir?

Marka tescili, bir işletmenin ürün veya hizmetlerini diğerlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlerin yasal koruma altına alınması işlemidir. Bu sayede marka sahibi, markasını izinsiz kullanımlara karşı korur ve hukuki haklarını güvence altına alır.

Marka Tescil için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Başvuru bilgileri (Sipariş sırasında belirteceğiniz şahıs veya firmaya ait bilgiler)
Marka logo örneği (tercihen; siyah/beyaz veya renkli logo)
Vekaletname (imza ve kaşelenmiş olarak noter onaysız)

Türk Pantent ve Marka Kurumunun(TPE) Görevleri Nelerdir?

Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE), Türkiye'de sınai mülkiyet haklarının korunması ve tescil işlemlerinin yürütülmesinden sorumlu resmi kurumdur. Görevleri arasında patent, marka tescil, tasarım ve coğrafi işaretlerin tescili, bu hakların korunması ve toplumda farkındalık yaratılması bulunur.

Marka Çeşitleri Nelerdir?

Ticaret markaları: Bir işletmenin imalatını veya ticaretini yaptığı malları, başka işletmelerin mallarından ayırt etmeye yarayan işaretlerdir. Malların üzerinde veya ambalajında kullanılan markalar ticaret markalarıdır.
Hizmet markaları: Bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlerdir. Bankaların, hastanelerin, reklamcılık sektörü, televizyon ve radyo yayıncılarının, otellerin, restaurantların ve eğlence hizmeti veren firmaların markaları hizmet markaları kapsamında korunmaktadır.
Ortak Markalar: Üretim, ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan, bir grubun mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlerdir. Markanın ayırt etme, mal veya hizmetin menşeini gösterme, garanti etme, reklam, mutlak hak, koruma gibi ekonomik ve hukuki fonksiyonları bulunmaktadır.
Garanti markaları: Marka sahibinin kontrolü altında, birçok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işaretlerdir. Garanti markalarına en iyi örnek; Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından firmalara verilen standartlara uygunluk belgesiyle kullanılan TSE markası, ISO 9000 ve CE işareti de garanti markalarına örnek gösterilebilir.

Marka Adı Nasıl Bulunur?

Marka adı seçerken özgün, akılda kalıcı ve işletmenizin kimliğini yansıtan isimler tercih edilmelidir. Ayrıca, seçilen ismin daha önce tescil edilip edilmediğini kontrol etmek için kapsamlı bir marka araştırması yapmak önemlidir.